Constructori sancţionaţi cu amenzi usturătoare de inspectorii de muncă

munca in constructiiConstructorii din judeţul Botoşani au fost ţinta unor controale ale inspectorilor de muncă. Campania privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în construcţi  s-a desfăşurat  în perioada 21-22 august.

Astfel în  cele două zile de campanie  au fost efectuate controale la 15 angajatori cu un număr de 901 salariaţi. În domeniul Sănătate şi Securitate în Muncă,  au fost aplicate 35  de sancţiuni din care 31 avertismente şi  4 amenzi în valoare totală de 20.000 lei. Deficienţe constatate: neutilizarea echipamentului individual de protecţie de către lucrători, neefectuarea examenului medical periodic, neamenajarea căilor de acces pentru lucrul la înălţim, lipsa lucrătorului desemnat să aplice măsurile de securitate şi sănătate în muncă.

În domeniul   Relaţii de Muncă  au fost constatate 27 deficienţe, s-au aplicat 9 sancţiuni din care 6 avertismente  şi  3 amenzi în valoare totala  de 4.500 lei.

Deficienţe   frecvent constatate: neîntocmirea documentelor de evidenţă  a timpului de muncă, nepăstrarea la sediu a registrului electronic de evidenţă al salariaţilor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acestei campanii de către ITM, de către serviciile Control Relaţii de Muncă şi Sănătate şi Securitate în Muncă este de 24.500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *