O primărie reabilitează un cămin cultural cu bugetul pe un an. Vezi care!

camin cultural UngureniPrimăria Ungureni a scos la licitaţie lucrarea de reabilitare a căminului cultural iar valoarea contractului este estimată la 2,8 milioane de lei, cât bugetul primăriei pe un an întreg. Primarul, Ilie Ivanache, a explicat că respectivul contract de lucrări va fi semnat printr-un acord cadru pe patru ani, iar cât priveşte valoarea totală a contractului, a susţinut că lucrarea va fi de amploare căminul cu 200 de locuri urmând a avea şi demisol.

Acum e foarte degradat, a bătut gheaţa, îl refacem aproape complet„, a declarat Ilie Ivanache.

La licitaţia organizată de primărie s-au înscris şapte firme de construcţii din Botoşani, Zalău şi Suceava, iar câştigătorul va fi anunţat la sfârşitul lunii. Iniţial licitaţia a fost organizată în luna iunie însă a fost anulată pe motiv de probleme de proiectare, constructorii reclamând deficienţe la partea de utilităţi.

În comparaţie cu valoarea lucrărilor, Primăria municipiului Botoşani a fost reabilitată în 2010 cu două milioane de lei. De asemenea multe cămine culturale din judeţ au fost reabilitate de primării prin contractarea de fonduri special destinate.

Pe raza comunei funcţionează cinci cămine culturale (Ungureni, Epureni , Borzeşti, Călugărenii Vechi şi Mihai Viteazu) iar potrivit reprezentanţilor primăriei toate  necesită reparaţii capitale.

One thought on “O primărie reabilitează un cămin cultural cu bugetul pe un an. Vezi care!

  1. 2,8 milioane lei sa reabilitezi un camin cultural cu doar 200 de locuri este un exemplu demn de Cartea recordurilor. Cred ca se poate reabilita cu jumatate din aceasta suma.
    Insa altceva este si mai interesant. Desi Legea privind marcarea Zilei limbii romane a fost de mult publicata in Monitorul oficial si ca prin acest act normativ toate administratiile publice si institutiile de cultura sunt obligate sa organizeze manifestari specifice, n-am observat pina acum nici un zumzet din partea presedintelui Turcanu sau din partea primarilor din orasele si comunele judetului. Singura Primarie care s-a angajat in marcarea Zilei limbii romane este cea a municipiului Botosani, adica primarul cel mai hulit de PNL-isti si de opozitie.
    Asa-i ca-i interesant?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *