Sute de botoşăneni sunt la un pas de a-şi pierde maşinile. Vezi de ce!

Una dintre cele mai mari societăţi de leasing din judeţ, MBB Leasing, a intrat în faliment şi sute de oameni se pot trezi fără maşinile achiziţionate.

În cauză ar fi vorba de aproape 500 de botoşăneni care au primit notificări acasă să prezinte situaţiile cu plăţile făcute.

Legislaţia menţionează că, în cazul societăţilor de leasing, autoturismele vândute prin contracte tip sunt în proprietatea societăţilor, până la finalizarea contractelor. În situaţia de faliment, autoturismele ar putea fi valorificate în caz de insolvenţă sau faliment pentru îndestularea creditorilor. Cu alte cuvinte cei aproape 500 de botoşăneni se pot trezi cu maşinile luate şi valorificate, fără să poate face nimic.

Mugurel Acasandrei, fost director al societăţii MBB Leasing, susţine că a fost contactat de zeci de proprietari de autoturisme care au primit notifăcir de la lichidator.

„Cei care au plătit şi au încheiat contracte nu au de ce să îşi facă griji, însă cei care sunt rău platnici ar trebui să se îngrijoreze pentru că lichidatorul are dreptul să recupereze bunurile”, a declarat fostul director.

Acesta  a mai adăugat că procesul este destul de complex în condiţiile în care unii posesori de autoturisme preluate prin leasing au înstrăinat maşinile.

Realitatea este că au fost trimise notificări, dar este un abuz din partea lichidatorului. Sunt oameni care au plătit prin bancă. Contabilitatea le-a fost transmise şi nu sunt probleme decât cu cei care nu au plătit”, a spus un fost oficial al MBB Leasing.

MBB Leasing, controlată de familia Bidaşcă, a intrat în faliment la începutul anului trecut, după ce a adunat datorii de peste 21 milioane de lei. Cele mai mari datorii le înregistrează către BCR, respectiv 1,8 milioane de lei. Fiscul are de recuperat 1,5 milioane de lei, iar pe lista creditorilor s-au mai înscris şi foşti salariaţi ai societăţii.

În prezent, lichidatorul a publicat anunţuri de vânzare ale spaţiilor deţinute de societate, printre care şi magazinul de prezentare de pe Bulevardul Mihai Eminescu. Până acum, au fost organizate mai multe licitaţii, însă fără succes

Potrivit datelor fiscale, societatea a înregistrat profit în doar primul din cei cinci de activitate. În cursul anului 2012 pierderile s-au ridicat la 1,9 milioane de lei, în 2011 pierderile au fost cuantificate la 2,1 milioane de lei.

Majoritatea firmelor din grupul MBB au probleme financiare, MBB Imobiliare este în faliment, iar MBB Construcţii în insolvenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *