Florin Egner: Niciodată nu am avut niciun angajament la Securitate

florin egner Fostul primar al municipiului Botoşani, Florin Egner, care este principalul favorit la funcţia de preşedinte al Zonei metropolitane Botoşani, susţine că nu a colaborat niciodată cu fosta Securitate, în ciuda verdictului dat în 2011 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El a declarat, marţi, că apariţia sa în documentele fostei Securităţi este determinată de faptul că a fost nevoit să ofere nişte relaţii informale despre o verişoară de-a sa, Daniela Poenaru (fost inginer chimist decedat în 2005),  care a plecat în 1988 Canada.

Am avut o verişoară care a plecat în Canada şi 1988- 1989 în jurul meu la serviciu (n.r.- fosta Întreprindere Electrocontact) erau colegi care întrebau ce adresă are. Printre ei erau unii care se duceau şi transmiteau informaţiile mai departe, iar un ofiţer conştiincios a spus de unde sunt informaţiile. De aici a rezultat că eu am fost colaborator. Niciodată nu am dat o declaraţie scrisă, nu am avut niciun angajament la Securitate”, a declarat Egner.

Fostul primar susţine că, mai mult decât atât, el a fost victima Securităţii, fiind urmărit timp de un an. Egner spune că în perioada aceasta telefonul fix i-a fost ascultat continuu, iar ofiţerii Securităţii i-au intrat în casă şi i-au răscolit bibilioteca, fără ca el să ştie.

El spune că a dat în judecată statul român la CEDO pentru verdictul dictat în cazul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *