Fost funcţionar APIA, condamnat pentru corupţie

apia BotosaniO fostă angajată a Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi fratele acesteia, fost viceprimar, au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel din Suceava la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie. Florica Aioanei, care a lucrat la Centrul Local din Dorohoi al APIA, a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani şi zece luni.

Fratele acesteia, Petrică Zaharii, a primit şi el un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Cei doi au fost condamnaţi după ce au falsificat nişte documente pentru a-şi ajuta membrii familiei să obţină subvenţii de peste 20.000 de lei pentru 14 hectare din păşunea comunală a Corlăteniului.

Dosarul a făcut obiectul unor investigaţii efectuate de către procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Cercetările au început în vara lui 2009 când reprezentanţii Primăriei Corlăteni au constatat că Petrică Zaharii a primit subvenţie pentru un teren care aparţinea comunei. Bărbatul a solicitat şi primit în 2007 şi 2008 un sprijin în valoare de peste 20.000 de lei, sumă aferentă pentru păşune, dar şi pentru alte 36 de hectare. După ce s-a constatat că dosarul de subvenţie a fost gestionat de sora bărbatului, salariată pe atunci la Centrul Local Dorohoi al APIA, instituţia a deschis o anchetă internă.

Totodată, Primăria Corlăteni a trimis o adresă către APIA prin care se preciza că „suprafaţa de 18,5 hectare de păşune aflată în proprietatea Consiliului Local nu a fost dată spre utilizare niciunei persoane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *