Autospecială de patrulare pentru poliţiştii de proximitate

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a primit o maşina ce va fi repartizată poliţiştilor de proximitate. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, un număr de 69 de maşini au fost repartizate în ţară, 58 de maşini de patrulare Dacia Logan Laureate, 10 Dacia Duster şi un microbuz Renault Trafic Grand Passenger Expression, în cadrul proiectului  „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.

Autospecialele de patrulare sunt inscripţionate cu însemnele specifice, au montate echipamente de avertizare optico-acustică şi au în dotare şi anvelope de iarnă. Pe parcursul a doi ani, IGPR, în parteneriat cu Universitatea din Geneva – Institutul Postuniversitar de Relaţii Internaţionale şi Studii pentru Dezvoltare şi Academia de Poliţie din Savatan implementează proiectul ,”Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.

Proiectul are ca obiective prevenirea infracţionalităţii şi victimizării, creşterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum şi intervenţia operativă a Poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *