Pompieri botoşăneni, premiaţi la Campionatul balcanic al pompierilor cu 15 medalii. Vezi cine sunt!

pompieri botosaneni balcaniadaTrei pompieri botoşăneni, respectiv plt. maj. Adrian Gabriel Loluţă, plt. Ionuţ Honciuc şi plt. Dorin Sobariu, alături de încă şapte colegi de la alte inspectorate din ţară, sunt noii campioni balcanici. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a avut cei mai mulţi componenţi în selecţionata României, formată din cei mai valoroşi sportivi pompieri, ale căror rezultate obţinute la competiţia naţională de anul trecut i-au recomandat să ne reprezinte. Lotul reprezentativ al României, cu pompierii botoşăneni în formaţie, a reuşit să-i declaseze pe pompierii bulgari care au câştigat ultimele două ediţii ale Campionatului balcanic al pompierilor.

Angajaţii I.S.U. Botoşani s-au remarcat la toate cele patru probe ale concursului, întorcându-se acasă cu nu mai puţin de 15 medalii, opt de aur, cinci de argint şi două de bronz, câştigate individual, dar şi cu echipa.

pompieri balcaniadaEdiţia a VI-a a Campionatului balcanic al pompierilor s-a desfăşurat în perioada 31.05 – 02.06.2013, la Sibiu şi a aliniat la start loturile reprezentative ale României, Greciei, Turciei şi Bulgariei.

Organizat de către Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Sibiu, concursul are ca scop dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti din ţările balcanice, cât şi îmbunătăţirea pregătirii fizice şi îndemânarea profesională a competitorilor.

În urma susţinerii celor patru probe de concurs, respectiv „pista cu obstacole pe100 m”, „scara de fereastr㔄ştafeta 4×100” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, pompierii botoşăneni, alături de alţi şapte colegi de la I.S.U Călăraşi, Suceava, Iaşi şi Bacău, au dus România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Pompierii botoşăneni s-au întors acasă cu 15 medalii.

Plt. maj. Adrian Gabriel Loluţă şi-a adjudecat şapte medalii.

La individual, a câştigat locul II la două probe, respectiv „pista cu obstacole pe 100 m” şi la „duel” (probă cumulată „scara de fereastră” şi „pista cu obstacole pe 100 m”), devenind, astfel, dublu vicecampion balcanic.

Cu echipa, acesta a câştigat locul I la trei probe: „ştafeta 4 x 100 m”, „scara de fereastră” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” şi locul II  la„pista cu obstacole pe 100 m.

La rândul său, plt. Dorin Sobariu a câştigat cinci medalii, urcând pe a treia treaptă a podiumului la „scara de fereastră” (individual) şi la „duel” (probă cumulată „scara de fereastră” şi „pista cu obstacole pe 100 m”) .

Plt. Ionuţ Honciuc şi-a adus aportul la câştigarea titlului de campion balcanic cu echipa la proba „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Totodată, a câştigat locul II cu echipa la „pista cu obstacole pe 100 m”.

Înainte de a ne întrece cu cei mai buni pompieri din Balcani, am fost supuşi unor teste riguroase din punct de vedere fizic şi psihic cu alţi 14 colegi din ţară. Rezultatele testelor ne-au propulsat printre primii zece pompieri din România, care au alcătuit lotul. Lupta pentru titlul de campioni balcanici a fost extrem de strânsă, dar am reuşit să-i detronăm pe foştii campioni ai ultimelor două ediţii, respectiv pompieri bulgari”, a declarat plt. Dorin Iulian Sobariu.

La balcaniada pompierilor, I.S.U. Botoşani a fost reprezentat şi în rândul arbitrilor de mr. Narcis Jachel, comandantul Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *