Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a primit titlul de Şcoala europeană

hunca, cristina chiriac colegiul eminescuColegiul Naţional „Mihai Eminescu” a obţinut acest titlu, alături de alte 60 de unităţi de învăţământ din ţară. Premierea a avut loc, luni, la Palatul Parlamentului, unitatea botoşăneană primind pe lângă trofeu şi o diplomă de merit.

„Este o mândrie pentru noi obţinerea acestui trofeu care marchează o recunoaştere a eforturilor cadrelor didactice şi elevilor şcolii în implicarea în proiecte europene. A fost o muncă dificilă pentru noi, pentru că a trebuit să întocmim un portofoliu care să cuprindă toate realizările şcolii. Este o reconfirmare a rezultatelor obţinute de elevii noştri, a implicării profesorilor în diferite proiecte internaţionale şi o reconfirmare a faptului că la colegiul Eminescu se lucrează în echipă. Fără ajutorul colegilor, nu am fi obţinut acest trofeu. Nu este suficient doar efortul conducerii ”, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Colegiul naţional a primit acest titlu datorită  premiilor obţinute în ultimii doi ani. Este vorba de premiul I la nivel judeţean şi la nivel naţional la Concursul Made for Europe, premiul III la Concursul Naţional European Label şi locul III la competiţia naţională Lider European în 2012, respectiv locul II în 2013. De asemenea, Colegiul „Mihai Eminescu” a obţinut premiul III la Festivalul de Teatru Bilingv de la Buzău şi are încheiate parteneriate de peste zece ani cu ASERB-asociaţie umanitară franceză. Unitatea a mai obţinut peste 50 de premii I la olimpiadele judeţene la toate disciplinele. Elevul Ştefan Bălăucă s-a calificat pentru etapa naţională la trei discipline, respectiv matematică, fizică şi chimie, în timp ce Teodora Coroamă a obţinut medalie de bronz la Olimpiada internaţională de chimie din Uzbekistan. Alţi 30 de elevi ai liceului au obţinut certificate de recunoaştere internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *