Noaptea muzeelor, la Memorialul Ipoteşti

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor și are loc întotdeauna pe 18 mai.

Evenimentul se află la a IX-a ediție, iar anul acesta data de  18 mai 2013 marchează o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor.

În cadrul proiectului european Noaptea Muzeelor, care are drept scop descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, sensibilizarea unui public larg în fața unui bogat și divers patrimoniu cultural, Memorialul IpoteştiCentrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” participă cu o tematică diversă pentru toate categoriile de public.

Vă invităm sâmbătă, 18 mai 2013, între orele 09.00 – 20.00, să vizitaţi GRATUIT spaţiile muzeale ale Memorialului Ipoteşti, beneficiind totodată  de ghidaje de specialitate din partea personalului  instituţiei noastre.

Program Noaptea Muzeelor:

Ora 15.30 – sala de expozitie „Horia Bernea”

Expoziția temporară „Colecţia de Artă LEON DĂNĂILĂ” – Muzeul „Acad. Leon Dănăilă” Darabani, judet Botoşani.

Cu scopul de a reflecta viaţa şi activitatea ştiinţifică a academicianului Leon Dănăilă, la Darabani funcţionează un muzeu dedicat distinsului doctor. Din impresionanta colecţie de artă plastică românească de la Muzeul „Acad. Leon Dănăilă” Darabani un număr de aproximativ 40 de tablouri vor fi expuse în sala „Horia Bernea„  unde  va avea loc şi vernisajul acestei  impresionante expoziţii.

Prin acest vernisaj Memorialul Ipoteşti ţine cont de sugestia Ministerului Culturii şi, implicit, de propunerea Domnului Secretar de Stat, Radu BOROIANU, şi anume aceea de a organiza expoziţii în parteneriate cu muzee şi colecţii din mediul rural sau care sunt gestionate de persoane private, încurajând şi contribuind astfel „la promovarea unui patrimoniu cultural mai puţin vizibil, ce nu beneficiază întotdeauna de cele mai bune condiţii de conservare, documentare şi expunere,dar care merită din plin valorizat”.

ORA 16.10– Muzeul „Mihai Eminescu”

«Cu Eminescu …” înspre clipa ce ne schimbă…”»

Expoziţie realizată cu bunuri culturale din patrimoniul Memorialului Ipoteşti;  autor – Maria Casian, muzeograf memorialist.

ORA 17.00 – Amfiteatrul Laurenţiu Ulici

Spectacolul de teatru „Bună seara, Domnule Eminescu” – spectacol susţinut de trupa de teatru „Alter” a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, regia şi scenografia Silvia Răileanu, sunet Buinoschi Anda. Cu această piesă elevii din trupa „Alter” au participat la Festivalul de Teatru „AmFiTeatru”, ediţia a V-a, 2013, Botoşani

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *