Nouă medici de familie ar putea să nu mai primească bani de la stat. Află motivul!

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani
Casa de Asigurari de Sanatate Botosani

Casa Judeţeană de Asigurari de Sănătate a respins mai multe dosare la contractare din cauza întârzierilor, dar şi a unor nereguli în completarea acestora. Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, susţine că dosarele a nouă medici de familie nu au fost acceptate, întrucât ei nu au depus în timp cererile şi documentele pentru acordarea de asistenţă medicală primară. Cel mai probabil, medicii nu vor mai intra în contract cu instituţia de asigurări de sănătate, iar cei care vor avea de suferit din cauza acestor delăsari sunt pacienţii. Ei vor trebui să-şi caute alt medic de familie pentru a beneficia în continuare de servicii medicale gratuite.

Cei nouă medici nu vor mai avea posibilitatea să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate în 2013. Am anunţat prin toate formele legale perioada de contractare şi au ştiut. Am discutat în comisii paritare cu reprezentanţii tuturor furnizorilor şi am avut întâlniri pe specialităţi, stabilind împreună că cei care nu au depus dosarele în termen să primească hârtie de respingere. Am trimis celor nouă medici şi la trei farmacii hârtie de respingere. Aceştia sunt până la 30 aprilie cu act adiţional, dar pe noi ne interesează asiguraţii. Vom analiza şi vom lua cea mai bună soluţie„, a spus Costel Lupaşcu.

 

 

2 thoughts on “Nouă medici de familie ar putea să nu mai primească bani de la stat. Află motivul!

  1. Niste incapabili astia de la casa de sanatate denumita impropriu,corect casa de creat boli.Cum sa lasi pacientii fara medic?Sau se urmareste plecarea lor?

  2. Nu se urmăreşte plecarea medicilor.De ce nu au venit cu contractele la timp ?Au avut termen. Sunt nişte nesimţiţi care profită de pe urma necăjiţilor(pacienţilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *