Angajaţii Tribunalului cer premii în instanţă

grefieri Tribunalul BotosaniFuncţionarii publici de la Tribunalul din Botoşani cer, în instanţă premii. Opt lucrători din justiţie au deschis o acţiune împotriva Tribunalului şi a  Curţii de apel Suceava prin care solicită să li se plătească premii în baza unei legi din 2004.

Actul normativ prevede că funcţionarii publici de pe lângă instanţe pot beneficia de premii egale cu 10% din fondul de salarii.

„Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 10% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice şi personalului contractual prevăzute în statul de funcţii, cu încadrarea în fondurile aprobate anual prin buget cu această destinaţie„, spune legea.

Premiile cerute de Karien Ingrid Stroici, Aurora Balan, Liliana Chiabac, Valentina Angheluş, Elena Timofte,  Silveia Bucur, Necoleta Creţu şi Autora Tomiuc sunt aferente anului 2010. Procesul este pe rolul Tribunalului Botoşani.

2 thoughts on “Angajaţii Tribunalului cer premii în instanţă

  1. daca tot stau degeaba de ce sa nu fie premiate ? asa poate e la justitie . tov Iliescu ia legatura cu nastase si rezolvati problema. sunt de domeniul vostru.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ar trebui ca salariile magistratilor sa fie acordate medicilor.Motivez:medicii n-ar mai pleca din tara;judecatorii oricum sunt la mana politicului si poate ca ar lupta sa fie corecti si societatea sa le acorde incredere.Si asa cum medicii raspund pentru orice greseala sa raspunda si juristii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *