Şeful ANSVSA, botoşăneanul Mihai Ţurcanu, a demisionat

Presedintele Autoritatii Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Mihai Turcanu, a fost demisionat. Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a anunţat o nouă conducere la ANSVSA.
Demisia lui Turcanu vine in urma scandalului declansat de descoperirea de lapte contaminat cu aflatoxina.
Premierul Victor Ponta a afirmat, la inceputul sedintei saptamanale de guvern, cu „in ultima luna ANSVA, declansand controale, a calcat pe un musuroi extrem de mare de interese si nereguli” si ca sustine „cele mai radicale masuri impotriva celor care nu respecta standardele” in materie.
Primul ministru a avertizat ca „riscam sa cadem intr-o panica si sa constatam ca nimic nu mai putem consuma”.
Premierul sustine ca purtat discutii cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si cu directorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Mihai Turcanu, si au convenit o reorganizare a conducerii institutiei.

Cel care a confirmat, miercuri, plecarea din funcţie a lui Turcanu a fost ministrul Agriculturii.

Liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, susţine că fratele său, Mihai, a demisionat, după ce a avut o discuţie cu premierul şi a convenit acest lucru. Ţurcanu urmează să devină consilier al premierului pe probleme sanitar-veterinare.

Locul lui Ţurcanu va fi luat cel mai probabil de preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie. Acesta este conferenţiar universitar doctor şi preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari.

9 thoughts on “Şeful ANSVSA, botoşăneanul Mihai Ţurcanu, a demisionat

  1. Ăsta nu trebuia numit pe o functie importantă!neaveniţii,diletanţii care cu greu silabisesc ,tre să stea acasă!oricum urmeză scadenţa că nu vor face nimic din ce au promis marii aleşi ai botoşănenilor,vedeţi exemplul cu drumurile,cu greva foamei pe care o clama unul la capitală dacă nu obţine fonduri,nu?parcă aşa se lăuda marele grof!interesant ar fi ca alianţa să nu se rupă să dea socoteală împreună electoratului…că mandatele nu se vor duce până la capăt….

  2. Vai saracutul de el …… asa tare il doare de demitere …….. ca tot domnu doctoru e veterinar….. de meserie……. dar mai datii o sansa poate ne baga pe toti in mormamnt si raman doar numai ei doi , adica repetentul cu scuzele de rigoare nea Mihai Turcanu la CHIMIE si altii ca el…… se stiu ei care….. lasati-o dracului moarta cu draciile astea toate ca tot fam. Turcanu conduce BT., asta tot datorita U.S.L-ului ……… daca am pus botul asa ne trebuie …… mai votatii si in 2016……. ca tot asa o s-o luam in barba…. TOT DE LA USL……

  3. AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA SI DOMNUL PRESEDINTE AL C.J. BT. PT CA ACESTA L-A PROMOVAT PE FUNCTIA DE DIRECTOR …………. DAR DE UNDE……….

    1. Ai o logica… de asta esti in fata unui calculator cu 2 tigari cumparate la bucata si o cafea facuta dintr-un 3 in 1 … si nu la munca…

  4. Daca avea coloana demisiona din prima,dar ce sa ceri la un produs slam marca fluorea tzurcanu. Pe cand demisia lui Florin?

  5. Mititelul lui tata…”EMINESCU” parca asa ti se zice printre prietenii.. pierde vara prin casele de pariuri..era si de asteptat..un pierde vara pe la pacanele si pariuri sa ajunga mare domn..:))))

  6. Si totusi … nu va legati de nea Florea ca el a fost de treaba pe vremea lui Ceausescu. De multe ori nu mi-a luat bani pe bilet la autobuz, el fiind sofer, ca stia ca-s amarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *