Prefectul Macaleţi are un nou prieten

costica macaleti cu copilul in brateUn eveniment ce a adus în decembrie 2012 multă supărare se dovedeşte a fi şi începutul unei frumoase prietenii. Luca M. din comuna Mitoc împlinea la acea dată 9 luni şi trecea, din cauza unui accident casnic, printr-o încercare deloc uşoară. Băieţelul a suferit arsuri în bucătăria casei iar troienele de zăpadă, de peste trei metri, au împiedicat ambulanţa timp de mai bine de 24 de ore să ajungă la micuţul aflat în suferinţă. Prefectul judeţului, Costica Macaleti, alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au mobilizat forţe suplimentare pe traseul spre Mitoc, au deschis culoarul cu autofrezele şi l-au luat pe Luca cu elicopterul, transportându-l la Bucureşti.

Prezent la întreaga operaţiune, prefectul judeţului a fost impresionat de puterea de care Luca dădea dovadă în lupta sa cu durerea, la mai puţin de un an de viaţă. Costică Macaleţi a încercat ulterior să ajute cât mai mult familia din Mitoc, ceilalţi trei copii şi tatăl lor rămânând singuri de sărbători. Mama a trebuit să stea lângă micuţul suferind, prefectul asigurându-i transportul la Bucureşti şi cele necesare spitalizării.

Prietenia dintre prefect şi micuţul din Mitoc a început la întoarcearea băieţelului acasă. Fără a mai avea cicatrici vizibile la nivelul capului, Luca s-a recuperat frumos dar a rămas cu o sensibilitate a pielii ce necesită tratament de lungă durată. Fiecare vizită la spital este o nouă ocazie pentru cei doi prieteni să se revadă. Costică Macaleţi a fost, la rândul său, de mai multe ori acasă la Luca, venind cu soluţii la problemele pe care le avea familia micuţului. Şi la tăierea moţului băieţelul l-a avut alături pe prefect şi pe soţia acestuia. Nu au lipsit tortul şi toate cele necesare unei sărbători unice în viaţa oricărei familii.

Părinţii lui Luca nu sunt bogaţi dar impresionează prin hărnicie. Gospodăria acestora cuprinde o grădină şi câteva animale, iar prefectul Costică Macaleţi caută o locaţie pentru a-i cumpăra  şi o suprafaţă de teren pe care s-o poată folosi eficient.

„Sunt multe familii în Botoşani care au nevoie de o mână de ajutor. De fiecare dată când am ocazia încerc să ofer acest sprijin, după posibilităţile pe care le am. Însă recunosc că faţă de Luca am o simpatie aparte. Familia lui îmi aminteşte de familia în care am crescut. Plus că e o frumuseţe de băiat, mereu vesel şi deja pus pe şotii.”, a explicat prefectul Macaleţi.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu este convins că multe familii din viaţa publică se pot implica în mod similar, astfel încât vieţile unor copii, poate dezavantajaţi de soartă, să ia o altă turnură.

Sursa: Comunicat de presă Instituţia prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *