Pescuit ilegal pe pod de gheaţă la Stânca

peste braconajÎn urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal unor bărbaţi, care pescuiau folosind unelte interzise de lege.

 În data de 27 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit două persoane de sex masculin care pescuiau pe podul de gheaţă format pe lacul de acumulare Stânca Costeşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români Florin G., de 29 de ani şi Săndel V., de 41 de ani, ambii din localitatea Ripiceni care desfăşurau activităţi de pescuit comercial folosind o plasă monofilament cu lungimea de aproximativ 70 de metri şi lăţimea de 5 metri.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

One thought on “Pescuit ilegal pe pod de gheaţă la Stânca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *