Consiliul Judeţean vrea să întărească relaţiile comerciale cu vecinii din Ucraina

seful Consiliului Regional Cernauti, Mihail Gainiceru, la BotosaniReprezentanţii Consiliului Judeţean Botoşani şi ai Consiliului Regional Cernăuţi-Ucraina au în vederea derularea unor proiecte transfrontaliere, precum şi a unor schimburi de experienţă în perioada imediat următoare, în vederea dezvoltării regiunii Cernăuţi, respectiv a judeţului Botoşani. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, s-a întâlnit, marţi, cu omologul său din Cernăuţi, Mihail Grăniceriu, cu care a discutat despre dezvoltarea relaţiilor economice, culturale şi turistice între cele două părţi.

Am discutat nişte probleme care sunt esenţiale şi pentru populaţie din Regiunea Cernăuţi şi pentru populaţia din judeţul Botoşani. De asemenea, în colaborare cu Camera de Comerţ vrem să susţinem investitorii din judeţul Botoşani, care vor să investească în regiunea respectivă şi să avem o colaborare şi schimburi de experinţă pentru a putea dezvolta şi judeţul Botoşani şi Regiunea Cernăuţi. Este un prim pas. Au fost invitaţi şi o parte din oamenii de afaceri din judeţul Botoşani care lucrează în zonă. Vrem să pregătim proiecte transfrontaliere pentru 2014-2020, ca să putem dezvolta regiunea nord est, judeţul Botoşani şi regiunea Cernăuţi„, a precizat Florin Ţurcanu.

La întâlnire a participat şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko.

Cea mai mare atribuţie este să sprijinim colaborarea transfrontalieră economică. Vreau să subliniez că această întâlnire a fost un impuls nou pentzru colaborarea dintre regiune Cernăuţi şi judeţul Botoşani„, a spus Vasyl Boiechko la Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *