Firma de escroci „Europa Jobs” din Botoşani continuă să facă ravagii printre ieşeni

Foto Buna Ziua Iasi

Tot mai multi ieseni cad in plasa firmei World Recruiting SRL, care actioneaza sub sigla „Europa Jobs” • Sub pretextul ca le gasesc locuri de munca bine platite in strainatate, reprezentantii societatii incaseaza sute de euro de la persoanele interesate sa munceasca • Un tanar de 21 de ani nu si-a recuperat, nici dupa un an de zile, banii achitati pentru un post promis in Danemarca, in constructii • Acesta a platit doua taxe in valoare totala de peste 700 lei • Mai sunt inca zeci de ieseni care au fost pacaliti de aceasta firma

Escrocii specializati in tepe cu locuri de munca nu se potolesc. Dupa ce au inselat zeci si poate chiar sute de ieseni disperati dupa un loc de munca, acestia isi continua nestanjeniti activitatea. Este vorba despre SC World Recruiting SRL, binecunoscuta iesenilor dupa denumirea de „Europa Jobs„. Cotidianul BUNå ZIUA IASI a dezvaluit anul trecut in luna iunie, modul cum functioneaza aceasta mare si grava pacaleala. Firma face in continuare ravagii printre locuitorii din Iasi, recruteaza persoane noi pe care le ademeneste in plasa lor, iar pe cei deja pacaliti, ii duce de nas pentru a nu le returna banii achitati. SC World Recruiting SRL, cu punct de lucru in cladirea Gelsor din Iasi de pe strada Moara de Foc, numarul 35, promite posturi bine platite in diferite tari, contra unor sume de bani. Dupa achitarea acestor asa-zise taxe, visul iesenilor de a lucra peste hotare este spulberat. Acestia sunt dusi de nas luni de zile, pana cand renunta cu totul la bani. Astfel, cei care la inceput se considera norocosi ca au dat peste Europa Jobs, raman intr-un final si fara bani, si fara loc de munca. Firma este din Botosani si are deschise doua puncte de lucru, unul in Iasi si unul in Vaslui. Vlad Rimbu, in varsta de 21 de ani, se numara printre cei pagubiti de Europa Jobs. Acesta a achitat cateva sute de lei pentru a putea ajunge sa munceasca in strainatate. Nici macar la un an de zile de la marea promisiune lansata de reprezentantii Europa Jobs, tanarul nu a mai plecat catre Danemarca, unde ii fusese gasit un loc de munca in domeniul constructiilor. „Am platit anul trecut, in luna ianuarie suma de 530 de lei pentru un loc de munca in Danemarca. Cand am sunat prima oara la aceasta firma, mi s-a prezentat o oferta deja gasita, mi s-a spus ca au un loc de munca pentru mine. M-au dus cu zaharelul cateva luni de zile, pana la Paste. Mi-am dat seama ca sunt tepari in momentul in care am vazut ca nu imi mai raspund la telefon. Ii tot intrebam cand plec, iar ei spuneau ca sunt ceva probleme cu actele „, a declarat Vlad Rimbu.

Nici bani, nici loc de munca

Tanarul din Iasi nu mai are sperante in recuperarea banilor pe care i-a platit, in contul intermedierii unui loc de munca. Cu toate ca reprezentantii firmei i-au promis restituirea unei parti din taxele achitate, Vlad Rimbu crede ca aceasta este o alta strategie prin care este dus cu vorba. „Daca nu recuperez banii, macar sa-i avertizez pe cei care ar putea sa apeleze la aceasta firma. Vreau sa stie toata lumea ca nu sunt seriosi. Chiar m-a contactat un inginer din Iasi care a platit si el pentru un loc de munca. Totul este o mare teapa, incepand cu taxa de inscriere de 180 de lei, care nu este rambursabila. Pentru cele 5 milioane achitate pentru asigurarea de calatorie, permis de munca si altele, am facut cerere anul trecut, am spus ca vreau sa ma retrag. Au spus ca o sa primesc o parte din bani dupa ce trec 30 de zile de la expirarea contractului, adica dupa un an. Dar nu stiu cat la suta din acesti bani. Ar trebui sa-i primesc peste doua zile. Am vorbit cu ei, mi-au dat de inteles ca nu voi primi nimic”, a mai declarat tanarul pagubit.

Intre timp, paginile de internet sunt bombardate de mesaje lasate de cei care au avut de-a face cu acesti escroci si care avertizeaza asupra tepelor pe care le impart acestia. „Suntem un grup de 6 persoane care am luat teapa de la World Recruiting zis si Europa Jobs. Am dat 186 lei pentru inscriere, iar dupa vreo 2 saptamani am primit un telefon ca cica ne mai trebuiesc niste acte pentru a putea munci legal in Germania, acte pe care tot noi trebuie sa le platim. Actele respective costau 124 euro. Toti banii acestia i-am dat in luna martie 2012 si acum suntem in ianuarie 2013 si tot nu am plecat. Europa Jobs teapa!!!!!!!!!!! NU a plecat nimeni prin intermediul lor”, se arata intr-un comentariu postat pe un site.

Sursa: Buna Ziua Iaşi

3 thoughts on “Firma de escroci „Europa Jobs” din Botoşani continuă să facă ravagii printre ieşeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *