BUZZ, ziarul tuturor copiilor din Botoșani la un an de apariții lunare!

BUZZ, ziarul tuturor copiilor din Botoșani, s-a născut datorită entuziasmului și plăcerii cu care copiii au participat în ultimele două veri la cursul “Micii reporteri” din cadrul programului “Biblio-vacanța” al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”. Inițial sub forma unui fanzin, în format A4, intitulat „INFO Micii reporteri”, publicația s-a dezvoltat treptat cu sprijinul unor parteneri de bază care au înțeles perfect nevoia copiilor de azi de a-și descoperi și forma talentele cu care s-au născut. Din ianuarie 2012 există însă ziarul BUZZ, o publicație care deține număr și serie ISSN de la Biblioteca Națională și care se dorește a fi o publicație normală cu apariții lunare.

BUZZ reflectă în cele 8 pagini ale sale viața școlii botoșănene, văzută prin ochii copiilor-reporteri. Ei sunt cei care urmăresc ce se întâmplă în școala lor, iau legătura cu profesorii care le pot vorbi despre activitățile cele mai interesante din școala lor, îi contactează pe colegii lor cu rezultate deosebite la învățătură sau talentați într-un anumit domeniu, merg la evenimentele culturale din oraș și scriu de acolo ca niște reporteri adevărați. Și foarte important este că, în tot acest timp, copiii au participat la toate evenimentele artistice care au avut loc în oraș, și nu numai, făcând față cu brio unor interviuri cu mari vedete ale muzicii românești, precum și cu cei implicați în organizarea acestor evenimente. În afară de activitatea de colectare și redactare a informațiilor, copiii-reporteri se implică frecvent în campanii sociale și activități dedicate vârstei lor.

BUZZ a devenit, în tot acest timp, și un partener de nădejde în promovarea unor evenimente locale de interes pentru tineri: campaniile “Let’s Do It, Romania!”, “Earth Hour”, “ShoeBox-cadoul din cutia de pantofi” (unde BUZZ-erii, cum își spun micii reporteri ai ziarului, s-au implicat efectiv făcând cadouri de Crăciun pentru copiii mai săraci din Botoșani) sau evenimente precum “1Mai Verde ca altu’”, “Vara în acorduri muzicale”,  “BuzzFest”, “Bibliovacanța”, “Cupa Școlilor la StreetDance” etc.

Efortul de a ține pe piață un ziar tipărit în regim de apariție lunară este cât se poate de mare în condițiile în care, în ultimii ani, tot mai multe publicații s-au transferat din mediul print în cel online. Dar asta ne determină cu atât mai mult să rezistăm fapt pentru care TREBUIE aduse mulțumiri partenerilor care ne-au sprijinit financiar în tot acest timp, respectiv SC MISCHA KIDS SRL, SC PORTASCOM SRL, hipermarketul CARREFOUR, ASOCIAȚIA ROREC, CENTRUL EUROPE DIRECT, dar și Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, Asociației „Cheia Sol’, Tele’M Botoșani prin emisiunea  „O pată de culoare”, TVR IAȘI (domnului Horia Gumeni), 4botosani.ro etc. O mulțumire specială BUZZerii o adresează și domnului Cătălin Flutur pentru sprijinul constant în acest proiect.

BUZZerii promit să fie la fel de atenți cu ce se întâmplă în școală și totodată la fel de prezenți la evenimentele locale adresate vârstei lor care vor avea loc în orașul nostru. Buzz nu este un simplu ziar, este comunitatea copiilor deștepți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *