Posesorii autovehiculelor ecologice ar putea primi o reducere de 95% la impozit. Vezi ce intenţionează Primăria!

masina electricaConducerea Primăriei Botoşani doreşte încurajarea transportului ecologic în municipiu, drept pentru care se intenţionează ca posesorii maşinilor electrice şi hibrid să  plătească un impozit simbolic. Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că se fac demersurile necesare pentru promovarea unui proiect de hotărâre care vizează scutirea cu până la 95% la impozitul pe maşini pentru cei care deţini maşini ecologice. 

Orice individ care îşi va cumpăra o maşină hibridă sau electrică va fi scutit de 95% din valoarea impozitului, care la ora actuală este de 100-150 lei. Căutăm să vedem dacă există temeiul legal. Se pare că Codul fiscal nu permite. Am înaintat o scrisoare către Asociaţia Municipiilor din România, pentru a susţine această modificare la nivelul Codului fiscal, fie prin reglementarea unui mod de calcul separat, fie prin completarea art. 286, prin care să dea competenţă CL să stabilească impozitul la fel ca la terenuri şi case şi pentru autovehicule, astfel încât să avem posibilitatea să reducem cu până la 95% impozitul pe autoturismele hibride şi electrice„, a precizat Portariuc.

El susţine că Botoşaniul ar fi al doilea oraş, după Bucureşti, care ar face acest lucru. Edilul municipiului spune că în felul acesta s-ar elimina şi emisiile de dioxid de carbon. Proiectul ar urma să fie derulat în colaborare cu o  asociaţie din Braşov, care va instala cinci puncte de încărcare pentru maşini electrice în municipiul Botoşani.

One thought on “Posesorii autovehiculelor ecologice ar putea primi o reducere de 95% la impozit. Vezi ce intenţionează Primăria!

  1. Cine isi permite un automobil electric sau hibrid are bani si pentru impozite.Numarul lor va fi foarte mic si „interventiile primariei”doar un mod de a iesi in fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *