Prins de poliţiştii locali cu un indicator rutier furat

indicator rutierO patrulă a Poliţiei Locale a depistat vineri dimineaţă, în jurul orelor 05.45, o persoană cărând un indicator pe str. Mihail Kogălniceanu.

În urma cercetărilor s-a constatat că indicatorul fusese amplasat pe domeniul public, pentru semnalizarea unei stări de pericol în carosabil. P. Alexandru, în vârstă de 57 ani, din Botoşani, a precizat poliţiştilor locali că a sustras indicatorul de pe domeniul public în scopul de a-l vinde la fier vechi şi rotunjindu-şi astfel veniturile.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât starea de pericol din carosabil a rămas nesemnalizată, constituind un pericol pentru cetăţeni. Deşi este primul caz înregistrat în acest an, tentativa de furt a indicatorului nu este un caz singular.

    „Din păcate persoanele care sustrag indicatoarele de pe domeniul public nu realizează gravitatea faptei atât pentru cetăţeni, care se pot accidenta, căzând într-o gură de canalizare sau  groapă, cât şi pentru autovehicule. Consecinţele pot fi foarte grave, de aceea nu putem tolera astfel de manifestări”,  a declarat directorul executiv al Poliţiei Locale Botoşani, Ioan Onuţu.

Bărbatul a fost sancţionat de poliţiştii locali pentru mutarea indicatorului de semnalizare a stării de pericol cu amendă în valoare de 200 lei. Ulterior a fost predat la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani pentru continuarea cercetărilor.   

 Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *