Fostul şef al Postului de Poliţie Viişoara, trimis în judecată pentru omor

Mircea Grigore, sef de postParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Grigore Mircea, fost agent şef principal de poliţie la secţia de Poliţie Rurală nr. 7 Darabani- Postul de Poliţie Viişoara, pentru săvârşirea infracţiunii de „omor deosebit de grav”.

Potrivit procurorilor, pe 26 mai 2012, în jurul orei 18:20, fostul poliţist a lovit cu pumnii şi picioarele un cetăţean din satul Viişoara, în timp ce acesta se afla încătuşat în postul de poliţie, unde fusese adus pentru provocarea unui scandal public.

Victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa, decedând la o unitate sanitară de specialitate din municipiul  Iaşi, pe 2 iunie.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată şi a lui Dan Sebastian Bonchiş, agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, şi Vasile PricopeBogdan, agent de poliţie la Secţia de Poliţie Rurală nr. 7 Darabani, pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă”, constând în aceea că, în aceeaşi seară, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, i-au adresat cuvinte jignitoare victimei, pe care au lovit-o în Postul de Poliţie Viişoara,  fără a-i provoca leziuni care să aibă legături cu decesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *