Doar un deţinut din Penitenciarul Botoşani îşi va exercita dreptul de vot duminică

Penitenciarul Botosani
Penitenciarul Botosani

Doar un singur deţinut din Penitenciarul Botoşani va putea să-şi exercite dreptul de vot, pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului  României din 9 decembrie 2012.

 În conformitate cu prevederile Legii nr. 35/13.03.2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, precum şi ale Deciziei Biroului Electoral Central nr. 14D/11.10.2012, persoanele private de libertate îşi pot exercita dreptul de vot dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:  au vârsta peste 18 ani;  sunt cetăţeni români; au acte de identitate valabile; nu li s-a interzis acest drept prin hotărârea judecătorească definitivă de condamnare;  solicită în scris preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, că doreşte să îşi exprime dreptul de vot prin intermediul urnei speciale; au domiciliul stabil în raza teritorială a secţiei de votare unde se află locul de deţinere.

Penitenciarul Botoşani este arondat secţiei de votare numărul 83 din municipiul reşedinţă de judeţ. Până în prezent, o singură persoană privată de libertate custodiată în Penitenciarul Botoşani îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege în vederea exercitării dreptului de vot, se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *