Controale făcute de APIA la subvenţiile acordate fermierilor

Inspectorii Agentiei de Intervenţi în Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Botosani, încep controalele pe teren la subvențiile acordate fermierilor pentru vaca din zona defavorizată.incepand cu luna decembrie 2012. Controlul la fata locului se desfasoara pana la data de 21 martie 2013, pentru prima perioada a de depunere a cererilor  si respectiv, 9 mai 2013, pentru a doua etapa  de depunere a cererilor.

Esantionul de beneficiari care vor fi supusi controlului la fata locului a fost extras pentru Centrul Judetean Botosani  in urma unei analize de risc, din aplicatia electronica „ Bovina defavorizata 2012 „.

Astfel , vor fi controlati un numar de 51  fermieri ce detin exploatatii agricole in comunele ce apartin zonei defavorizate din judetul Botosani,ceea ce reprezinta  20 % din  totalul de  253   fermieri care au depus cereri de sprijin pentru aceasta masura.

Inspectorii vor controla respectarea obligatiilor pe care crescatorii de bovine din zona defavorizata a judetului Botosani si le-au asumat la depunerea cererilor.

 De  asemenea, vor controla crotaliile animalelor, pașapoartele, înscrisurile din registrul de mișcare a animalelor și vor inventaria întreaga exploatație a agricultorului. Controalele vor fi anunțate în prealabil, spre deosebire de cele care se fac direct de către experții Uniunii Europene, care pot veni oricând în control.

Sursa: comunicat APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *