Şeful de post din Manoleasa, amendat în dosarul corupţiei de la Colegiul Octav Onicescu

Şeful de post din comuna Manoleasa va fi amendat de Tribunalul Botoşani în dosarul de corupţie de la Colegiul Economic Octav Onicescu. Agentul principal Cătălin Cristian Mănăstireanu urmează să fie sancţionat pentru nepunerea în executare a unui mandat de aducere pentru una din fostele eleve ale liceului, care a dat bacalaureatul acum doi ani şi care trebuie audiat în scandalul privind luartea de mită în care este cercetat profesorul universitar Leonache Drăgoi.

Întrucât mandatul de aducere a martorei Grădinaru Petronela nu a fost pus în executare, se va aplica o amendă judiciară şefului Postului de Poliţie Manoleasa„, a anunţat completul de judecată.

Procurorii au dispus, în urmă cu un an, trimiterea în judecată a profesorului universitar Leonache Drăgoi, profesor universitar la Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial din Iaşi, care, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de bacalaureat de la acest colegiu, a luat mită.

De asemenea, în faţa magistraţilor va ajunge şi vicepreşedinta comitetului de părinţi , Mihaela Carmen Ciurariu, acuzată de dare de mită. Ea a colectat banii de la elevi şi i-a oferit profesorului, pentru a-i ajuta pe elevi să fie admişi şi să ia note mai mari la bacalaureat.

Potrivit procurorilor, Mihaela Carmen Ciurariu a oferit o parte din banii stânşi de la copiii care dădeau bacalaureatul profesorului universitar, iar o altă parte altor cadre didactice. De asemenea, cu banii se asigurau mesele zilnice ale preşedintelui comisie de examen.

Alţi 57 de profesori, cercetaţi în acelaşi dosar, fie pentru că permis elevilor să copieze, fie pentru că au deschis ilegal tezele şi au majorat notele candidaţilor, au fost amendaţi de procurori. Sancţiunile variază între 160 şi 800 de lei.

[edit]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *