Regizorul Tudor Giurgiu: Ne legăm cu lanţuri de cinema Unirea ca să nu-l închidă

Regizorul Tudor Giurgiu
Regizorul Tudor Giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu a declarat, joi, la premiera filmului “Despre oameni şi melci” de la Cinema Unirea, că nu este de acord cu decizia primarului Ovidiu Portariuc de a închide cinematograful.
El a declarat că va face toate demersurile necesare la oficialii de la Bucureşti pentru ca cinematograful din Botoşani să nu devină sediu al Filarmonicii.

 “Eu nu sunt moldovean, dar am o mare dragoste şi afecţiune faţă de zona asta pentru că şi cu primul meu film şi cu al doilea meu film, aici au fost cele mai frumoase şi speciale spectacole. Vreau să vă asigur şi dacă se poate să transmiteţi mesajul acesta la Primărie, că nu numai eu, dar voi convinge toţi regizorii, prieteni sau neprieteni, de la Mungiu şi Porumboiu, care sunt şi ei moldoveni, şi altii; avem şi noi prieteni în politică, putem să mergem şi noi la primul ministru, nu vorm permite să se transfere niciun cinematograf în filarmonică. Dacă se va întampla lucrul ăsta, venim şi ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”, a declarat regizorul.

 Tudor Giurgiu a mai spus că în toată ţara mai există doar 35 de cinematografe de stat care trebuie menţinute deschise cu orice preţ.

One thought on “Regizorul Tudor Giurgiu: Ne legăm cu lanţuri de cinema Unirea ca să nu-l închidă

  1. Lamturile cui?
    Imi pare ca mister Giurgiu judeca lucrurile cu ochelari de cal. Eu nu am auzit de la maestrul Flutur si nici de la actuala conducere a Primariei ca, in situatia cind ar veni Filarmonica in aceasta cladire, nu ar mai rula nici un film. Din contra, prin modernizarea cladirii, cinefilii ar avea un conform sporit, caldura si un spatiu ambiental modern. Filarmonica are un concert pe saptamina – vinerea, in rest s-ar putea organiza cite proiectii au succes la public: 2 x 6 zile = 12 proiectii pe saptamina. Care-i problema? Probabil ca aceasta furie pleaca de la actualul ,,sef” al cinematografului. Nu cumva si asta vrea sa-l cumpere de la Romania Film? Ne-am obisnuit ca in spatele oricarui scandal sa existe si niscaiva interese personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *