Poliţişti locali insuficienţi la ordine publică

politia localaPoliţia Locală Botoşani nu are suficienţi agenţi în stradă pentru asigurarea ordinei şi liniştei publice. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale, deficitul de personal pe acest sector este de 28%. Un număr de 11 poliţişti locali se află la această dată în concediu fără plată, fiind plecaţi la muncă în străinătate în vederea suplimentării veniturilor, iar alţi 20 de agenţi nu vor putea face muncă în teren în perioada următoare, întrucât au fost trimişi la specializare.

În momentul de faţă am 42 de oameni cu care acţionez pe ordine publică în teren. Deficitul este de aproape 28%. Mai avem încă patru servicii, respectiv mediu, disciplină în construcţii, serviciul comerţ şi pe probleme de dispecerat şi pe toţi agenţii i-am luat de acolo şi i-am băgat la ordine publică„, a spus Ioan Onuţu, şeful Poliţiei Locale.

Pentru a face faţă situaţiei, conducerea Primăriei vrea să externalizeze serviciul de pază, astfel încât toţi poliţiştii comunitari care asigură la această dată paza unor instituţii subordonate Consiliului Local să treacă la ordine publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *