Casa de Asigurări de Sănătate analizează posibilitatea decontării unor servicii peste contract la Spitalul Judeţean

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate analizează posibilitatea achitării unor servicii efectuate de Spitalul Judeţean în afara contractului. Carmen Nicolau, directorul interimar al CAS Botoşani, a declarat că există nişte prevederi în contract, precum că pot fi date sume suplimentare de până la 5% din valoarea de contract. Reprezentanţii CAS Botoşani urmează să facă o verificare a serviciilor efectuate.

Serviciile peste valoare de contract se fac pe răspunderea managerului. Anul trecut, serviciile în UPU au fost mai puţine decât cele contractate, celelalte au fost servicii medicale programabile. Ar fi trebuit ca acest contract să acopere serviciile din UPU. Suntem în curs de analiză a solicitării lor şi verificăm„, a spus Carmen Nicolau.

Conducerea Spitalului Judeţean susţine că are de încasat de la instituţia de asigurări de sănătate peste 126 miliarde lei vechi, pentru servicii efectuate şi nedecontate. La această dată, pe rolul instanţei de judecată există şi un proces în care Spitalul Judeţean cere CAS Botoşani peste un milion euro pentru servicii efectuate şi nedecontate pe anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *