Medicii ortopezi de la Spitalul Judeţean au sistat operaţiile din cauza căldurii

Radu Malancea in sala de operatie
medicul chirurg Radu Malancea

Medicii de pe Secţia de ortopedie nu au mai intrat, marţi, în sălile de operaţii din cauza căldurii. Aparatul de aer condiţionat s-a stricat, iar în sala de operaţie, situată la etajul opt al spitalului, temperaturile ajung până la 40 grade Celsius. Medicul Radu Malancea, şeful secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean, susţine că  riscul în cazul unei intervenţii chirurgicale pe o astfel de temperatură este destul de mare.  

Am decis întreruperea activităţii, pentru că temperaturile deja deveneau de nesuportat. Este un risc prea mare pentru pacient şi nu ni-l putem asuma. Riscă să sufere o deshidratare acută. În plus, transpirăm atât de mult, încât trebuie să schimbăm echipamentul în timpul operaţiei şi este riscul tot timpul ca transpiraţia să producă infecţii în plaga deschisă”, a mai spus Radu Malancea. 

Nu este prima dată când aparatul de aer condiţionat din sălile de operaţie ale Spitalului Judeţean cedează. În urmă cu doi ani, medicii ortopezi au fost nevoiţi să întrerupă operaţiile din cauza temepraturilor insuportabile din sălile de operaţie. Până la remedioerea defecţiunii, vor fi rezolvate doar urgenţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *