Încă trei suspiciuni de meningită virală anunţate de autorităţile sanitare

Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef
Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef

Încă trei suspiciuni de meningită virală anunţate de autorităţile sanitare la nivelul judeţului Botoşani, în ultimele două zile. Persoanele care au contactat boala se află internate în spital, iar simptomatologia este uşoară. Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog şef la Direcţia de Sănătate Publică, a declarat că numărul persoanelor cu suspiciune de meningită, cu vârsta sub 15 ani, se ridică în acest moment la 36.

Am primit rezultate de laborator pentru persoanele care au fost suspicionate de meningită West Nile, iar rezultatele sunt negative. Deci nu se dovedeşte circulaţia virusului West Nile în Botoşani. Pentru celelalte diagnostice virusologice aşteptăm rezultate. În cursul zile de astăzi (nr. joi) mai trimitem patru probe biologice de la persoane din patru zone, considerăm noi acolo unde sunt două cazuri care ar avea oarece legătură unul cu celălalt„, a spus Ecaterina Chihaia.

Cazurile de meningită din Botoşani au fost monitorizate şi de un reprezentat al Ministerului Sănătăţii. Molnar Geza, consilier în Ministerul Sănătaţii, s-a aflat, miercuri, la Botoşani, pentru a purta discuţii cu autorităţile judeţului şi cele sanitare pe această problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *