Protopopul Lucian Leonte către politicieni: Să evităm înălţarea de sine

protopop Lucian LeonteProtopopul de Botoşani, Lucian Leonte, le-a recomandat, joi, cu prilejul sărbătorii Înălţării Domnului, tuturor politicienilor să evite „înălţarea de sine”. El le-a recomandat celor care ocupă anumite poziţii să dea dovadă de modestie şi să „se înalţe” alături de comunitate, nu de unii singuri, prin frumuseţe, bani sau poziţii sociale.

Dacă ne înălţăm noi înşine, fără Dumnezeu, pentru că sunt unii care încearcă astfel de variante. Ne putem înălţa promovându-ne frumuseţea. Ne putem înălţa promovându-ne bogăţia. Ne putem înălţa promovându-ne poziţia pe care o avem în societate. În diverse feluri ne putem înălţa, dar este înălţarea după care vine prăbuşirea”, a subliniat protopopul. 

Referindu-se la semnificaţia Înălţării Domnului, dar şi la Ziua Eroilor, protopopul a adăugat: „Isus ne-a deschis nouă sensul Înălţimii şi al Înălţării. El este punctul cel mai sus posibil de atins. Către El vom merge veşnic. Cei răposaţi pe care îi pomenim astăzi au făcut pasul spre înăţare prin jertfa pe care au oferit-o pământului românesc, un pas esenţial pe care istoria nu-l uită, Biserica nu-l uită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *