Tumoră gigant extirpată din uterul unei femei

Maternitatea BotosaniMedicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean au extirpat din uterul unei femei o tumoră gigant. Pacienta, de loc din Flămânzi, are 56 de ani şi a ajuns la Maternitatea din  Botoşani în urmă cu o lună. A avut nişte sângerări şi a dorit să-şi facă un control, însă, în urma unui examen ecografic, medicii au depistat o tumoră gigant în zona uterină.

Femeia suferea de mai multe boli, respectiv diabet, hipertensiune, dar şi de obezitate, cântărind 150 kilograme, aşa că familia a decis să meargă să se opereze la Iaşi. Din cauza riscurilor pe care le prezenta acest caz, medicii din două spitale ieşene au refuzat să o opereze. S-a întors la Maternitatea Botoşani, unde o echipă de medici, coordonată de medicul Maria Olaru, a decis să facă această intervenţie.

Operaţia a durat mai bine de trei ore, însă medicii botoşăneni au reuşit să-i extirpe tumora.

A fost o operaţie cu un grad mare de dificultate din cauza mai multor factori care influenţau starea pacientei, dar din fericire a ieşit foarte bine. Pacienta este sub supraveghere şi evoluţia este una bună”, a declarat medicul şef Maria Olaru, din cadrul secţiei obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean.

Aceasta este cea mai mare tumoră extipată în acest an de cadrele medicale din Botoşani.

2 thoughts on “Tumoră gigant extirpată din uterul unei femei

  1. De ce nu spuneti ca acum o saptamana a murit un bebelus la nastere din cauza Mariei Olaru?N-o mai ridicati in slavi pe incompetenta asta!

  2. De cand v-am cunoscut ca pacienta de-a lungul timpului am realizat ca profesionalismul si omenia au fost baza succesului dumneavoastra de-a lungul carierei frumoase . Ca de fiecare data v-a fost mila , acum , de viata acestei femei pe care soarta a incercat-o atat de greu, si cand ceilalti au dat inapoi , omul din dumneavoastra a sarit in ajutor . Multa sanatate , putere de munca si mult succes in continuare . Cu oameni ca dvs. atunci cand ajungem din nefericire la un asemenea necaz putem fi linistiti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *