Ancheta interna privind fraudele de la Liceul Textil, finalizata. Daniel Botezatu: Au fost musamalizate toate faptele

Grup Scolar Alexandru cel BunConducerea Inspectoratului Scolar Judetean s-a declarat nemultumita de rezultatul anchetei administrative de la Grup Scolar Alexandru cel Bun privind fraudele care i-au permis fotbalistului Florin Acsinte de la FC Botosani sa promoveze clasa XIV seral si sa intre in examenul de bacalaureat. Practic, ancheta interna derulata la liceul amintit nu s-a lasat cu nicio sanctiune si toate cadrele didactice implicate au scapat basma curata. Potrivit lui Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ, comisia de ancheta a constatat ca profesoara Simona Chis, cea care a reclamat neregulile, nu a sesizat problema semnalata in presa prin sesizare scrisa conducerii unitatii de invatamint, nu a fost prezenta la niciunul din consiliile clasei sau la consiliile profesorale in care s-au prezentat situatiile scolare. La rindul sau, diriginta clasei, care intre timp a iesit la pensie, nu a dus la cunostinta profesorului clasei situatia speciala a unor elevi, iar profesorii clasei au afirmat ca ei au incheiat mediile la obiectele de la clasa respectiva. Doar un singur profesor, cel de economie aplicata, a declarat ca nu a incheiat el media si ca urmeza ca organele de cercetare penala sa se pronunte in acest caz.

Media la limba si literatura romana a elevului Acsinte Florin a fost incheiata de catre celalalt profesor, in virtutea bunei colaborari dintre cele doua profesoare: Chis si Axinciuc. Doamna Chis nu a justificat in niciun fel faptul ca nu a sesizat in scris nicaieri problema respectiva„, a spus Botezatu.

Profesorul Paul Pavel susţine că situaţia şcolară a elevului Florin Acsinte la disciplina economie aplicată a rămas neîncheiată, deoarere avea un număr foarte mare de absenţe (30 de absenţe din totalul celor 31 din anul şcolar respectiv). De altfel, această declaraţie a fost făcută şi în raportul dat atât în faţa comisiei de anchetă de la Inspectoratul Şcolar, cât şi în faţa comisiei de disciplină de la Liceul Textil.

Acesta acuza comisia de ancheta ca nu si-a desfasurat activitatea asa cum trebuie.

Comisia nu a desfasurat activitatea pentru care a fost desemnata. Gasesti mai multe vinovatii unui cadru didactic, ca in final, prin rezultatul anchetei, sa conchizi ca nu e vinovat pentru ca nu e nicio sanctiune disciplinara impotriva ei. S-au musamalizat toate faptele care s-au savarsit„, a mai spus inspectorul general al ISJ.

In acest caz Inspectoratul Scolar nu mai poate face nimic decat sa astepte rezultatul anchetei Parchetului de pe linga Judecatoria Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *